31 Αυγ 2011

Cosmopolitan





Ενα κλασσικό, πολύ δροσιστικό κοκτέιλ!







Υλικά:

2 μεζούρες βότκα ή βότκα με άρωμα λεμόνι
1 μεζούρα cointreau ή grand marnier ή λικέρ triple sec
1 μεζούρα φρεσκοστυμμένο χυμο λάιμ
2 μεζούρες χυμό cranberry


Πως το κάνουμε:

Χτυπάμε όλα τα υλικά σε σέικερ με πάγο, και στραγγίζουμε σε ενα παγωμένο ποτήρι του μαρτίνι (τριγωνικό).
Γαρνίρουμε με μια φετούλα λάιμ ή ένα κόκκινο κερασάκι μαρασκίνο.

Λίγα μυστικά ακόμα
Οπως σε όλα τα κοκτέιλ, ο πάγος θα πρέπει να είναι πολύ σκληρός και πολύ κρύος. Το δε χτύπημα θα πρέπει να είναι σύντομο ώστε τα υλικά να κρυώσουν και να αναμειχθούν, χωρίς όμως να προλάβει ο πάγος να λειώσει και να αραιώσει το ποτό.


Πηγή
Blog Widget by LinkWithin

Δεν υπάρχουν σχόλια: