29 Αυγ 2011

Σπανακόριζο





Εύκολα και γρήγορα!








675 γραμ. φρέσκο σπανάκι, καθαρισμένο
7 κουτ. της σούπας έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
1 μεγάλo κρεμμύδι ψιλοκομμένο
ο χυμός μισού λεμονιού
2/3 του φλιτζανιού ζεστό νερό
115 γραμ μακρύκοκκο ρύζι
3 κουτ. της σούπας ψιλοκομμένος φρέσκος άνηθος και λίγα κλωναράκια ακόμα για το γαρνίρισμα
αλάτι και πιπέρι


Πλύνετε προσεχτικά το σπανάκι πολλές φορές μέχρι το νερό να παραμένει καθαρό, κι αφήστε το να στραγγίξει στο σουρωτήρι. Τινάξτε τα για να φύγουν τα νερά και κόψτε τα σε μεγάλα κομμάτια. Βάλτε το λάδι να κάψει σε μια μεγάλη κατσαρόλα και σοτάρετε το κρεμμύδι και στη συνέχεια και το σπανάκι για λίγα λεπτά.
Αμέσως μόλις μαλακώσουν τα φύλλα, ρίξτε το λεμόνι, το ανάλογο νερό κι αφήστε το να βράσει. Προσθέστε ρύζι και το μισό άνηθο, σκεπάστε και βράστε το φαγητό σε χαμηλή φωτιά για 10 λεπτά περίπου ή μέχρι να μαλακώσει το ρύζι. Αν σας φανεί πολύ στεγνό, προσθέστε λίγο ζεστό νερό. Σερβίρεται γαρνιρισμένο με άνηθο, ζεστό ή σε θερμοκρασία δωματίου.

Πηγή
Blog Widget by LinkWithin

Δεν υπάρχουν σχόλια: