2 Σεπ 2011

Οι 10 πιο νέοι εκατομμυριούχοι: Πώς το κατάφεραν;



Είναι νέοι. είναι πλούσιοι και είναι πολύ λογικό να τους ζηλεύεις και να θέλεις διακαώς να τους μοιάσεις. Μάθε πως απέκτησαν όλα αυτά τα μηδενικά στον τραπεζικό τους λογαριασμό και πράξε τα ανάλογα για να γίνεις εσύ ο «χαλίφης στη θέση του χαλίφη»!





Aρ. 10 : Γίνε χαρτοπαίχτης



Υπάρχουν άπειρα τουρνουά στα οποία μπορείς να συμμετέχεις, τόσο στην Ελλάδα, όσο και στο εξωτερικό. Θα παίζεις χαρτιά, νόμιμα, και θα βγάζεις χρήματα. Πολλά χρήματα.

Το καλύτερο χαρτοπαίγνιο είναι το πόκερ. Αλλά πρέπει να έχεις αρκετό μυαλό και στρατηγική.

Παράδειγμα προς μίμηση: Ο 21χρονος φοιτητής από το Michigan, Joseph Cada κατάφερε να κερδίσει το τουρνουά poker Main Event στο World Series of Poker, που αλλού, στο Las Vegas, βάζοντας στην τσέπη 8,6 εκατομμύρια δολάρια. Θα μου πεις είναι λίγα μπροστά στα δισεκατομμύρια των υπολοίπων, αλλά δεν μόχθησε και πάρα πολύ για να τα αποκτήσει, οπότε μετράει κι αυτό.

Aρ. 9 : Κέρδισε μια κληρονομιά



Κλασική περίπτωση ξελασπώματος. Στις παλιές ταινίες βλέπαμε ο ξαφνικός θάνατος ενός μακρινού θείου να ξελασπώνει ολόκληρη οικογένεια με την κληρονομιά.

Τυπικά, εσύ δεν έχεις να κάνεις και πολλά πράγματα, από το να περιμένεις και να προσπαθείς να πείσεις τα οικεία σου πρόσωπα και πιθανούς «χορηγούς» σου, ότι τελικά η πολλή δουλειά δεν τρώει τον αφέντη και ότι η αποταμίευση είναι κάτι ιερό. Όχι, λύση σου δεν είναι η δολοφονία κάποιου προσφιλούς σου, γιατί δεν ξέρω αν το θυμάσαι, υπάρχει και κάτι που λέγεται δικαιοσύνη.

Παράδειγμα προς μίμηση: Η 24χρονη Hind Hariri, από το Λίβανο, μπορεί να έχασε νωρίς τον πατέρα της και πρωθυπουργό της χώρας, Rafik Al- Hariri, από δολοφονική επίθεση το 2005, όμως κληρονόμησε μερίδιο από τις οικονομικές επιχειρήσεις, τα μέσα και τους τραπεζικούς λογαριασμούς. Η σούμα της βγάζει κέρδη ύψους 1,1 δισεκατομμυρίων δολαρίων. Και μπορεί το 2008 να μην κατάφερε να μπει στη λίστα με τους πιο πλούσιους νέους, πέρυσι όμως ανακηρύχθηκε στη νεότερη γυναίκα κληρονόμο. Η Hariri προσφάτως παραβρέθηκε στα fashion shows του Παρισιού, καθώς είναι γνωστή η αδυναμία της στον οίκο Chanel.

Aρ. 8 : Γίνε έμπορος



Όχι ναρκωτικών, αν και σαν επάγγελμα είναι επικερδές. Ας ξεκινήσουμε όμως από τα βασικά. Αν έχεις πατέρα δικηγόρο και μητέρα λογίστρια είσαι σε καλό δρόμο. Το καλύτερο όλων είναι να εμπορεύεσαι μαύρο χρυσό (πετρέλαιο) που ξέρεις πόσο πολύτιμο είναι. Μακριά από πολέμους όμως.

Παράδειγμα προς μίμηση: Ο 34χρονος Αμερικανός John Arnold, με τους τραπεζικούς λογαριασμούς να φτάνουν το 1,5 δισεκατομμύριο δολάρια, έγινε σοφότερος σπουδάζοντας για τρία χρόνια στο Πανεπιστήμιο Vanderbilt. Έπειτα έγινε έμπορος πετρελαίου για την εταιρεία Enron και φημίζεται ότι έφερε κέρδη στην εταιρεία, ύψους 750 εκατομμυρίων δολαρίων το 2001, όταν ήταν ακόμα 27 ετών. Μετά την κατάρρευση της Enron, ο Arnold δημιούργησε τη δική τους εταιρεία, Centaurus Energy.

Aρ. 7 : Γίνε ανθρακωρύχος



Ξέρω ότι σου φαίνεται βαριά δουλειά, αλλά σκέψου αν βρεις άνθρακα και κάνεις εμπόριο πόσα λεφτά μπορείς να βγάλεις. Άλλωστε δεν θα το κάνεις για πολύ, καθώς θα βγάλεις λεφτά και θα βάλεις άλλους να δουλεύουν στα λαγούμια στη θέση σου.

Παράδειγμα προς μίμηση: Ο 34χρονος Κινέζος Xian Yang, έχει 1,6 δισεκατομμύρια δολάρια, τα οποία κέρδισε με τον κόπο του. Απόφοιτος της People’s Police Scool της Sichuan και πρώην τελωνειακός υπάλληλος δημιούργησε την περιουσία του κάνοντας εμπόριο κάρβουνων, αλλά και κοκ. Το Σεπτέμβρη του 2007 η εταιρεία του Hidili Industry εισήχθη στο χρηματιστήριο του Honk Kong.

Aρ. 6 : Γίνε ...πρίγκιπας



Αυτό είναι κομματάκι δύσκολο να το καταφέρεις, αλλά όλο και κάποια γαλαζοαίματη θα έχει ξεμείνει στο ράφι και θα αναζητά τον πρίγκιπα των ονείρων της, δηλαδή εσένα. Αν, λοιπόν, είσαι σίγουρος ότι δεν έχεις καμία συγγένεια με την οικογένεια Γλύξμπουργκ και γενικότερα ότι στις φλέβες σου κυλάει κατακόκκινο αίμα, τότε ένας γάμος με γαλαζοαίματη θα σε σώσει.

Παράδειγμα προς μίμηση: Τον 24χρονο Albert von Thurn und Taxis με τα 2,3 δισεκατομμύρια δολάρια περιουσία, δεν τον λες ακριβώς παράδειγμα προς μίμηση, καθώς αυτός δεν έχει ανάγκη να έρθει εις γάμου κοινωνίαν με κάποια γαλαζοαίματη για να λύσει το οικονομικό του πρόβλημα, καθώς είναι από μόνος του γαλαζοαίματος. Βασικά ο Γερμανός πρίγκιπας ανήκει από τα 8 του χρόνια στη λίστα με τους πολυεκατομμυριούχους νέους, αλλά λόγω του γεγονότος ότι δεν είχε πρόσβαση στην περιουσία του μέχρι την ενηλικίωσή του, δε γινόταν καμία αναφορά στο πρόσωπό του. Ο ίδιος ζει στο οικογενειακό κάστρο με τη μητέρα και την αδερφή του και ασχολείται με τους αγώνες ταχύτητας.

Aρ. 5 : Ίδρυσε φαρμακευτική εταιρεία



Ειδικά πέρυσι με τη γρίπη των χοίρων, χρυσές δουλειές θα έκανες. Αλλά ακούς; Δεν ακούς τους γονείς σου όταν σου φωνάζουν να πας να σπουδάσεις. Κι εκτός από τη φαρμακευτική θα μπορούσες να έχεις και πολλά άλλα στο χώρο της υγείας, αλλά είπαμε… δεν ακούς.

Παράδειγμα προς μίμηση: Ο 32χρονος Shivinder Singh από την Ινδία (φωτό αριστερά), το 2009 κληρονόμησε μαζί με τον 35χρονο αδερφό του Malvinder, και οι δύο απόφοιτοι του Πανεπιστημίου Duke, τον έλεγχο της φαρμακευτικής εταιρείας Ranbaxy Laboratories, κάτι που μεταφράζεται σε 2,5 δισεκατομμύρια δολάρια. Αυτό που είναι γνωστό είναι ότι ο Malvinder ηγείται της Ranbaxy, ενώ ο Shivinder είναι πρόεδρος της νοσοκομειακής αλυσίδας Fortis Healthcare, η οποία δημιουργήθηκε το 2007.

Aρ. 4 : Γίνε ...πράσινος



Κι όταν λέω πράσινος, δεν εννοώ ΠΑΣΟΚ. Ασχολήσου με ένα από τα επαγγέλματα του μέλλοντος που δεν είναι άλλα από την οικολογική ανάπτυξη και συνείδηση. Έτσι, και λεφτά θα βγάλεις, αλλά και θα κάνεις και κάτι καλό για τον πλανήτη. Θα είσαι ένας πλούσιος μεσσίας.

Παράδειγμα προς μίμηση: Ο 33χρονος Κινέζος Xiaofeng Peng κατάφερε να βγάλει 2,5 δισεκατομμύρια δολάρια με το να προσπαθεί να είναι πράσινος. Ασχολήθηκε με την ηλιακή ενέργεια το 2005 και δύο χρόνια αργότερα πήρε την εταιρεία του LDK Solar έβαλε την εταιρεία του στο χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης, NYSE Euronext.

Aρ. 3 : Γίνε διευθυντής τραπέζης



Μμμ, μπορεί να μην έχεις καν οικονομικό πρόβλημα, αλλά όσα περισσότερα βγάζεις, τόσο καλύτερα είναι. Εκτός από τη δουλειά της τράπεζας, ιδρύεις και μία οικονομική εταιρεία κι είσαι κομπλέ.

Παράδειγμα προς μίμηση: Ο 34χρονος Ουκρανός Kostyantin Zhevago, έχει 3,4 δισεκατομμύρια δολάρια, κάτι που τον κάνει τον νεότερο δισεκατομμυριούχο της Ουκρανίας. Ξεκίνησε ως οικονομικός διευθυντής της τράπεζας Finance & Credit, το 1992. Τελικά, κέρδισε την πλειοψηφία στήριξης στην εταιρεία. Αυτή την εποχή ο Zhevago ξαναμαζεύει τη μεγάλη περιουσία της επιχείρησης, τις σιδερένιες μπάλες παραγωγής Poltavsky GOK, ανάλογα με τη ζήτησης. Επίσης, προσφέρει τις υπηρεσίες του και στο ουκρανικό κοινοβούλιο.

Aρ. 2 : Πάρε ένα καλό πτυχίο



Μάθε τέχνη… που λέει και η παροιμία. Τι σου είναι να σπουδάσεις; Στη χειρότερη των περιπτώσεων, θα έχεις φάει τέσσερα χρόνια, το λιγότερο, διαβάσματος, για να σου κάνουν οι γονείς σου δώρο ένα αυτοκίνητο. Αν είναι πιο ανοιχτοχέρηδες και τα «μαρούλια» τρέχουν από τα μπατζάκια τους, μπορεί να πάρεις και υπό την ιδιοκτησία σου καμιά εταιρειούλα.

Παράδειγμα προς μίμηση: Η 26χρονη Κινέζα Yang Huiyan, έχει στον τραπεζικό της λογαριασμό το διόλου ευκαταφρόνητο ποσό των 7,4 δισεκατομμυρίων δολαρίων, γιατί είναι το κοριτσάκι του μπαμπά της κι αυτό αρκεί για να έχει ό,τι ζητήσει. Το 2005 η Yang αποφοίτησε από το Πανεπιστήμιο του Ohio και την ίδια χρονιά ο πατέρας της Yeung Kwok Keung, ο αρχηγός του real estate του Country Garden, πέρασε το μερίδιό του από την εταιρεία, σε εκείνη, κάνοντας όλους τους αποφοίτους να ελπίζουν σε ένα ανάλογο δώρο. Παρόλα αυτά, αν έχεις στο μυαλό σου να βάλεις μπροστά τη γοητεία σου και να γίνεις σώγαμπρος, δυστυχώς θα πρέπει να σε ενημερώσω ότι η Yang παντρεύτηκε και υπάρχει και ντοκουμέντο στο YouTube.

Aρ. 1 : Φτιάξε μια μηχανή αναζήτησης



Το μέλλον του κόσμου βρίσκεται μπροστά σε έναν ηλεκτρονικό υπολογιστή και συγκεκριμένα σε μια μηχανή αναζήτησης στο internet. Μην αφήσεις την ευκαιρία να πάει χαμένη. Κάνε κι εσύ την ηλεκτρονική σου επανάσταση, χωρίς καν να σηκωθείς μπροστά από την οθόνη του υπολογιστή σου.

Παράδειγματα προς μίμηση: Ο 35χρονος Αμερικανός Larry Page (φωτό δεξιά) κέρδισε 18,6 εκατομμύρια δολάρια, ως συνιδρυτής της Google, όπως και ο Sergey Brin (φωτό αριστερά), 34 χρονών, από τις Ηνωμένες Πολιτείες, ο οποίος ανακηρύχθηκε ο πλουσιότερος άνθρωπος του κόσμου κάτω των 35 ετών, με τον τραπεζικό του λογαριασμό να φτάνει τα 18,7 δισεκατομμύρια δολάρια. Ο Page μεγάλωσε στο Michigan και είναι γιος μηχανικού, ενώ ο Brin μετανάστευσε από τη Ρωσσία. Γνωρίστηκε με το συνεργάτη του Sergeh Brin στο Πανεπιστήμιο του Stanford, όταν και οι δύο σπούδαζαν τεχνολογικές επιστήμες, το οποίο εγκατέλειψαν και άρχισαν να δημιουργούν μαζί τη μηχανή αναζήτησης σε ένα νοικιασμένο γκαράζ. Πλέον ο Page διευθύνει το τμήμα προϊόντων της εταιρείας και ο Brin είναι πρόεδρος τεχνολογίας της Google. Και οι δύο θεωρούνταν ως δύο από τους πιο επιθυμητούς εργένηδες μέχρι το 2007, όταν και οι δύο παντρεύτηκαν με διαφορά λίγων μηνών ο ένας από τον άλλο. Ο γάμος του Page έγινε στο νησί Necker, ιδιοκτησίας του Βρετανού δισεκατομμυριούχου Richard Branson.

Πηγή
Blog Widget by LinkWithin

Δεν υπάρχουν σχόλια: